söndag 20 februari 2011

Om att välja

Allt handlar om att välja!   

Är det verkligen så?

Välja bil, utbildning, bostadsort, vänner, kläder, tankar, mat, idéer, kärlek eller ilska...allt är ett val. Det enda som vi absolut inte kan välja är odödlighet. Döden når oss alltid - den kan vi inte välja bort.

Det är en tuff sanning för många och också en hård läxa. Alla val som vi gjort i vårt liv har gjort att vi står där vi är idag. Du är där du är idag på grund av de val du gjort genom livet. Skrämmande kanske för någon för att vi inte tycker om det vi ser.

Men, om vi inser att alla val vi gör faktiskt skapar framtiden, så är det ju rätt befriande att vi själva kan bestämma hur livet skall vara om två eller fem eller tio år. Grattis! Vad väljer du?

Många och även jag själv har då och då känt att vi inte hade något val. Kanske är det så i korta stunder eller så ser vi inte att vi faktiskt har ett val. När vi kan acceptera att vi faktiskt kan avgöra vårt liv och vår framtid med att göra val i rätt riktning, då slutar vi att se oss själva som offer och kan lättare leva det liv vi vill leva.

Rusar du på genom livet?  Stanna Upp! Observera! Se dina Val!
Då hittar du lättare rätt väg för ditt bästa liv...för du ska veta att du har mycket liv att leva!

Vare sig du är 15 år, 32 år, 67 år eller 85 år så har du resten av livet framför dig! Välj din bästa tid nu!

Du kan inte ändra ett enda ögonblick av ditt förflutna eller din historia, men du kan ändra hela din framtid!

Din framtid är nu! Din tid är nu!                                        (bild från weheartit.com)

...och väderbarometern visade moln, men jag var otroligt nöjd med att den inte stämde med verkligheten.
Solen har nämligen lyst från en knallandes blå himmel.
Premiär alltså för långfärdsskridskorna med nya pjäxor. Jätteont i fötterna, men bara en drutt på ändan och som sagt solsken i blick, så premiärturen blev med en bubblande lyckokänsla i kroppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar